~1 Happy Family~

By: shahniza kamal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 18-Aug-2008 17:39 Email | Share | | Bookmark
Muhammad: Hari Pertama di sekolah

 
 
 
View all 16 photos...
Hari ini merupakan hari pertama persekolahan baik di sekolah2 rendah, sekolah2 menengah mahupun universiti2 atau kolej2 yg berada di sini. Dalam erti kata lain, hari ni merupakan permulaan semester baru iaitu Autumn 2008. Dan hari ni juga merupakan hari pertama persekolahan bg anak sulong ummi...kalau kt mesia sure ummi mcm mak2 lain yg excited gila tgk ank 1st day masuk sekolah, tp kt sini...excitednya tak se gah mana la...almaklum, tpt org..so tk ltk full expectation kot...cuma yg pasti, ummi janji kt diri ummi dan family ummi..ummi tak akn dok sini lama2...tak sanggup rasanya nk korbankan masa depan ank2 ummi...sekolah diaorg camana?..belajo diaorg camana?..sistem dh tentu berbeza...tp nk tak nak...pergi je la muhammad...so, wan...ni ada few gambo ummi ambik b4 the school starts td pagi...


sekolahnya..Ila skole


nak masuk kelas dah...babai ummi


ice breaking session


dalam kelas...dok sebelah awek anak ummi..

ok wan...doakan kami cepat balik yer...rindu kat mesia dah....


Saturday, 2-Aug-2008 15:16 Email | Share | | Bookmark
mari memetik strawberry...

 
 
 
View all 11 photos...
Khamis lepas..since cuaca sgt baik sekali..so kami ambil kesempatan petik strawberry di sebuah ladang berdekatan dgn Bynaset (lebih kurang 1/2 jam perjalanan). Memula pakcik owner ladang tu macam tak layan je kami masa telefon....tapi, sebab nak juga beli strawberry dalam kuantiti yg banyak (bebudak ni suka sgt2)..kalau beli kat Sentrum punyalah mahal dan ummi ngn abah selalu tgk jek budak2 ni makan..tak sampai 5 minit dah habih..so, this time berpeluang petik dan beli sehingga dekat 3 kg (actually 2.7kg)..so, selalu beli kat Sentrum bekas kecik tu pun (lom sampai 1kg) dah dekat 40kr. tapi sebab beli terus dari ladang kami cuma perlu bayar 75kr jek utk 2.7kg yang kami petik tu...so, hasilnya..amatlah menakjubkan..



di ladang strawberry...xtvt memetik sudah bermula..



buah strawberry di celah2 daun yg rimbun..



satu bakul dah penuh...

dan..inilah antara makanan yg kami buat dengan jordbaer tu..selain daripada makan and dip with chocolate..



buat topping utk orange mocha brownies..



buat strawberry milk shake..



dan selebihnya masak buat jem..


Sunday, 27-Jul-2008 16:57 Email | Share | | Bookmark
kids cooking lesson: murtabak

 
 
 
View all 17 photos...
ari ni ummi duduk serba tak kena..sementara tunggu abah balik dari Oslo..so, ummi belek2 gambo yg ada dalam labtop ni..ternampak gambo muhd dok tolong ummi kat dapur..sejak2 cuti ni..selain jadi "baik" sikit..muhd ni pun rajin sikit...(tak tau la takat mana tahan rajinnya tu). Anyway, ni xtvt memasaknya yg kedua..(yg lelain tu dok kacau2 jek kat dapur..so tak amik gambo) but this time..ni mmg bebetul murtabak hasil kreativiti muhd ngn abahnya..ummi tinggal sediakan bahan inti je..



aksi seorg chef..berangan tu..walaupun tak sampai sanggup ambik kerusi..



telur dipecahkan bersama bahan inti yg lain..



inti murtabak diletakkan ke dalam kulit popia segera..



abah melipat kulit popia menjadi sekeping murtabak..



murtabak siap dilipat sebelum dipanaskan di atas pan



goreng di atas pan tak lekat dgn api yg kecil...ala2 wat roti canai gitu



murtabak siap dihidang utk dimakan...adeh...tetiba teringat bulan pose nk dekat...murtabakla makanan plg famous sekali waktu berbuka masa kat mesia dulu..iskh..mak...nak balik...masuk thn kedua ke ni nampak gayanya...


Sunday, 27-Jul-2008 13:54 Email | Share | | Bookmark
2 budak botak

 
 
 
View all 12 photos...
isnin lepas, balik2 dari office..tetiba tgk rambut rizqin dah pendek sebelah..bila ditanya rupa2nya muhd dah kerjakan rambut adik dia..tak tau masa bila berlaku..tapi kata abahnya dia dok suruh budak2 tu main kat dlm bilik sementara rihana tido kat depan and abah gi laundry...tau2 nya rupanya kat mana dijumpanya gunting dan..rambut rizqin jadi mangsa...so, sebagai hukuman..dedua org kene botak..tak cukup ngn depa dua..rambut rihana ngn ummi pun jadi sasaran...apa nak buat.."tukang gunting professional" punya hasil kerja..so, sorryla wan ya kalau nampak cucu2 wan ni cam org baru baik sakit jek...



proses pertama...jangan gerak2...nanti senget rambut tu kang.



proses kedua..kikis belakang pulak..



hasilnya...hihihi...lawo ke?



sengih jek la awak ye..nak buat camana..dah botak



muhd pulak...muka budak dh buat salah



3 beradik gonjeng



gambo the next day b4 mandi...



up...close...n.....kenapa rambut rihana tak itam?



mcm biasa...raja posing beraksi ngn rambut baru..huhuhuh..


Sunday, 27-Jul-2008 09:26 Email | Share | | Bookmark
Lianvannet

 
 
 
View all 32 photos...
Sejak kelmarin hingga la ke mingu depan..cuaca dijangkakan akan sangat panas di sekitar Trondheim so, Muk sekali lagi arrange picnic among MSSNor yang ada di sini. Since, kami masih belum berkereta so kami naik public transport je ke sana..tapi, nasib baikla access ke tempat tu dgn public transport sangat mudah...rupa2nya Lian ni dikira macam one of the attraction place among the tourist..so, masa sampai tu nampak few tourist bus bawak pelancong ke sini...taktaula utk mandi2 ke atau setakat sightseeing. As for us, kami bertolak dari rumah dalam pukul 10 pagi..naik bus dari Jonsvannsveien..hingga ke Sentrum. Dari Sentrum kami naik tram pula hingga ke hentian terakhir di Lian..so, perjalanannya tak la jauh dan meletihkan..cuma kene punctual dengan masa jek..sebab summer..public transport tak banyak..



rihana dok excited nak naik bas..otw ke Sentrum



muhd dgn rizqin dok atas tram..sekali sekala naik tram excited bukan main..sebab di sini tram tak cover banyak route so, bukan main public transport di sini



dah start main shoot2 dgn pistol air



aksi james bond raja posing



muhd posing ngancam



blueberry banyak di sini...semua dok pakat kutip nak buat muffin..huhuuhu



ayam BBQ...ermm...nyummy..nyummy...



tukang bakar ayam..kang tak amik gambo kang..kecik ati lak..



rose n husband tgh cuba luck tangkap ikan..



rihana dah sunburn...terbakar dek matahari..tgk pipinya..dah sama kaler ngn kulit buah nektarin tu



mari sapu lotion..berapa kali masuk air..berapa kali naik...baru teringat nak sapu lotion ya...takpe la..auntie rose rajin layan..



muhd dikelek dek harvard .. konon2 nak buang dlm air..tapi penakut la pulak hero sorang ni..blm apa2..dah nangis...huhuhuu



dah penat sangat..dan cuaca pun makin panas..dlm kol 4.15 gitu kami bertolak balik...rushing kejar tram dan kejar bas sekali lagi..ni gambar terakhir..sebaik turun dari bas..dok jalan nak sampai rumah..abg long sempat petik blomster utk adik tersayang ya..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net